September Cottage – Extensions and remodelling

 

Located in the South Downs National Park and Ditchling Conservation Area.

 

The cottage is a semi-detached chalet style bungalow constructed in the early 2000s, on a backland site in a sensitive area with visibility from public routes.

 

The client wished to open up a cellar plan by extending into a new kitchen at the front of the property with garden room extension at the rear. Planning permission was obtained for this using a visual aesthetic to blend with the existing cottage. The internal spaces on the ground floor have been remodelled to offer a more flexible use of space together with vaulted volumes for both extensions to provide a variety of space and light.

 

An open fireplace has been added to provide a focal point in the sitting room.

 

 

photographs Kris Pawlowski

Sally Williams Architects Ltd

6 East Gardens, Ditchling, East Sussex, BN6 8ST

 

01273 842588 | E: sallwill@me.com

 

© 2018 Sally Williams Architects | all rights reserved